16

oct.
2017

Vacante reduse la Ski

Posted By : ski/ 715

Cum poti beneficia de vacante reduse?
Iata cateva ponturi de care poti tine cont inainte sa achizitionezi o vacanta:
-o vacanta trebuie organizata din timp, astfel vei avea timp sa verifici ofertele, sa le compari, sa obtii informatii suficiente inainte de o rezervare propriu-zisa, din timp inseamna cel taziu cu 3 luni inainte de plecare, cu cat mai devreme, cu atat mai bine ca si cost total. Ofertele de tip ealry booking apar cu un an inainte de plecare, deci ai posibilitatea de a alege dintre mai multe oferte disponibile, mai multe tipuri de camere, mai multe clase tarifare (daca vorbim de transport avion, clasele de tip economy se rezerva primele). Cere consultantului tau de turism detalii, pe internet ofertele nu sunt actualizate 100%, disponibilitate locurilor este dinamica!
-daca nu esti pregatit din timp pentru oferta early booking, reduceri mai poti obtine pe ofertele speciale de tip last minute, acestea sunt oferte care apar de obicei cu cateva saptamani sau zile inaintea datei alese de plecare, inconvenientul aici ar fi ca oferta nu este una variata, fiind vorba de ultimele locuri nu-ti da posbilitatea sa stai sa reflectezi asupra ei ori sa alegi dintre mai multe variante, este de tip primul venit primul servit!
-unele agentii de turism ofera fidelizari sub forma reducerilor de fidelitate, verifica acest aspect inainte de a face o rezervare!
-daca mergi cu prietenii, sa stii ca poti solicita o oferta de grup agentiei, astfel incat sa poti beneficia de o reducere de grup! Ca sa indeplinesti conditiile de grup inseamna ca trebuie sa fiti minim 11 pasageri care calatoriti pe aceleasi date de plecare/retur!
-trebuie sa stii ca o rezervare cu ajutorul agentiei de turism ar trebui sa insemne costuri mai mici decat daca rezervi direct la hotel, la compania de zbor ori excursii la fata locului,  suportul oferit de agentie pentru consultanta, pentru procesarea rezervarii ori  in caz de evenimente ce pot aparea pana la plecare sau in timpul sederii la destinatie este oferit gratuit, agentia de turism nu percepe taxe de rezervare. Cum poti verifica acest lucru? Compara direct serviciile gasite de tine cu oferta ceruta consultantului tau pentru aceleasi servicii, astfel vei putea decide care varianta te avantajeaza, daca colaborarea cu agentia de turism este eficienta pentru tine!
-este bine sa fii decis asupra alegerii facute atunci cand soliciti o rezervare ferma, se stie ca orice modificare asupra ofertei rezervate deja inseamna costuri de modificare, eventuale penalizari ce pot interveni la momentul modificarii de catre partenerii de servicii turistice.

Daca mai stii si alte ponturi, scrie-le aici, vei putea ajuta si pe altii sa poata calatori eficient!