Ski la Vidra

Anul trecut am mers la Vidra sa invat sa schiez, mentionez ca in martie cand erau 25 grade la Bucuresti, la Vidra se schia. Auzisem de la prieteni ca schiatul este un virus, nu i-am crezut. Acum sunt convins, doar ce s-a terminat iarna si imi doresc sa reinceapa…
Ajuns in Voineasa, am luat cazare la un amic la o pensiune, undeva la 80 lei/camera/noapte, fara masa. Dimineata am facut transferul catre partia Vidra, 35 km. Se poate opta pentru cazare in zona Vidra (3-5km de partie), aproximativ 130-150 lei / camera/noapte. La baza partiei gasiti o zona destinata inchirierii de echipament de schi. Preturile sunt: 30 lei/zi bocanci de ski, bete, casca; 80 lei/zi acces lift pass sau abonament 180 lei/3 zile.
Am urcat cu telecabina pe platou unde ma astepta o persoana cu care am discutat pe net pentru a ma ajuta sa invat sa schiez. Monitorii de schi, teleschiul, salvamontul, cafe-barul din partie, fast-food si alte facilitati sunt chiar aici. Am discutat conditii si detalii privind orele de schi, am inceput lectiile teoretice si practice. Am invatat in 2 zile destul cat sa ma descurc in vacanta ce urma, in Solden.
Un sfat: pentru lectiile de schi, luati monitor!!!
Costuri probabile: 200-300 ron pentru monitor. Recomand partia de schi de la Vidra, chiar daca e greu de ajuns, conditiile sunt foarte bune. Pentru pretentiosi, mergeti cu masina cat mai aproape de telecabina pentru a va echipa de la masina si a nu urca panta cu parcarea in echipamentul de schi. Acum gasiti cazare si aproape de partie, recomandari la agentie. Bafta!

Inchide comentarii

Comnetarii (2)

  1. Da, Vidra este o varianta accesibila pentru schiorii din Romania, partiile sunt la altitudini mari si zapada este garantata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *