Se mareste statiunea de ski Pamporovo! 2 zone de ski - un singur lift pass

Pentru sezonul de iarnă 2016-2017, zona de schi Mechi Chal-Chepelare va face parte din zona de schi Pamporovo. Noul nume al stațiunii va fi Pamporovo-Mechi Chal. Ambele zone de schi vor fi tranzitate de autobuze care se vor conecta la principalele centre de schi Pamporovo / Centru ski Malina 1 / centrul de schi Mechi Chal. Distanța dintre cele două zone de schi este de 8 km. Autobuzele vor circula pe grafic cu un interval de 15 minute. Toți clienții care au cumpărat pachete de schi-pass in Pamporovo pentru următorul sezon de iarnă, vor primi un bonus de trecere în zona de schi Mechi Chal. Un singur ski-pass va fi folosit în ambele stațiuni și toate pachetele de ski achizitionate in Pamporovo vor fi valabile si pentru zona de schi Mechi Chal.
Centrul de schi „Mechi Chal” este situat la 1 km de orașul Chepelare si oferă posibilități excelente pentru diferite tipuri de schi:
– Schi alpin – lungime 3,250 m, latime 50 m, 720 m deplasare;
– Turism – 5150 m lungime, 25 m lățime, 720 m deplasare;
– Cross-country skiing – 3000 metri, altitudine 1860 m.

Pârtiile de schi sunt dotate cu două telescaune și au o lungime de 2471 metri, timpul de călătorie este de 17 minute, cu o capacitate de 500 persoane/oră, două lifturi și un centru depozitare echipament de schi. Orașul Chepelare are o pistă de biatlon cu un poligon de tragere și un drag-lift pentru copii.
Centrul de schi Mechi Chal – cu aproape 20 km de piste de diferite grade de dificultate, inclusiv o cursa speciala de snowboard cu zăpadă adâncă. Toate traseele sunt dotate cu internet wireless gratuit. Fanii sporturilor de iarnă se bucură de un nou lift cu patru locuri, cu o capacitate de 2000 persoane/oră, cu care se parcurge distanța de 2700 m din orasul Chepelare la Mechi Chal in numai 9 minute. Stațiunea dispune de sistem de zăpadă artificială de ultima generație, care poate acoperi pista timp de până la 100 de ore la o temperatură de -3 grade. Centrul de schi Mechi Chal are mai mult de 20 km de piste de schi și trasee. Pârtiile de schi au fost menținute în totalitate și sunt marcate în conformitate cu standardele europene.
Una dintre principalele piste este pentru schiori avansați – „roșu”, cu o lungime de 3250 de metri. Aceasta este echipata cu cel mai avansat sistem din Bulgaria pentru producerea zăpezii artificiale.
47 tunuri pot acoperi pista timp de 100 de ore la o temperatură de -3 grade.
Există, de asemenea, o pista „verde” pista disponibila pentru schiori intermediari, cu o lungime de 6 km, precum și mai multe serii mai scurte, cu diferite grade de dificultate.
Pentru schi și snowboard există o pista de schi „roșu aprins”, de o lungime de 1,2 km. Toate pârtiile de schi sunt dotate cu internet wireless gratuit. În acest fel iubitorii de schi, snowboard pot naviga pe internet între sarituri sau în restaurantele din apropierea pârtiilor sau la apres ski. Există patru mașini de zăpadă Groomer care se ocupă de întreținerea pistei.
Asadar, mai multi kilometrii de ski pentru cei care rezerva o vacanta in statiunea de ski Pamporovo, locatii de cazare cu tarife mai mici decat in Bansko!
Sa nu uitam ca in stațiunea Pamporovo nu se produc avalanșe sau schimbări bruște de vreme. Pentru schiori sunt 37 km de trasee alpine, cu diferite grade dificultate, 30 km cross country, 9 centre de schi, 6 lifturi cu o capacitate de 11600 persoane/oră. Sistemul snow-making artificial are o lungime totală de 4034 de metri de acoperire de zăpadă.
Stațiunea de iarnă Pamporovo este situata la poalele vârfului Snejanka (1926 metri), în muntele Rodopi, la o distanta de 260 km de Sofia, la 85 km de Plovdiv si la 16 km de Smolyan, la o altitudine de 1650m deasupra nivelului mării.
Temperatura medie anuală este de 5,5 grade Celsius.
Pamporovo a existat ca si stațiune încă din anii 1960.

Inchide comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *