11

iul.
2017

Cat te costa o vacanta la ski in Bulgaria?

Posted By : ski/ 751 0

Deseori turistii ne intreaba ,,cat ma costa o vacanta la ski in Bulgaria sau de ce sa aleg un serviciu in defavoarea altuia?’’ Alegerea unui serviciu este subiectiv si se raporteaza la mai multi factori: buget, accesibilitate, facilitati, detalii personale.

Haideti sa stabilim mai intai de ce ar fi Bulgaria o optiune pentru petrecerea unui sejur la ski!

Statiuni Bulgaria
Cele mai cunoscute statiuni montane din Bulgaria sunt: Bansko, Borovets, Pamporovo,  varful maxim ajungand la 2900m in Muntii Rila sau Vihren.

Statiunea de ski Bansko este se afla la o altitudine de 2000-2600m, cu o lungime totala a pistelor de ski de minim 65km, cu 55 de tunuri de zapada artificiala care mentin calitatea partiilor in conditii excelente de ski pana la inceputul lunii aprilie, inclusiv cu nocturne pentru cei care aleg sa schieze noaptea.

Statiunea de ski Borovets se afla la o altitudine de aprox 2300-2500m, lungimea aproximativa a pistelor de ski de 45 km cu diferite grade de dificultate, 14 tunuri de zapada asigura calitatea pistelor pe vreme nefavorabila, inclusiv piste de ski nocturn. Statiunea este una pentru ski si relaxare, mai ales datorita hotelurilor de lux din zona care ofera servicii de SPA si relaxare la standarde inalte.

Statiunea de ski Pamporovo se afla la o altitudine de 1650-2000m, cu 25km de partii deservite de 18 instalatii pe cablu. Fiind o statiune mai linistita, pentru incepatori, nu veti gasi aglomeratie pe partii.

 

Preturi cazare

Oficial, sezonul de ski se deschide la 1 decembrie,  raportate la perioada de inceput a sezonului de ski, tarifele pentru cazare confort 3 stele pornesc de la 12 euro/adult/noapte, mic dejun inclus (hotel Lina Bansko), iar in perioada sarbatorilor de iarna ajung  la 25 euro/adult/noapte, pentru aceleasi servici, fara sa luam in calcul faptul ca se pot adauga suplimente (cina festiva Revelion sau Craciun). Cei care rezerva din timp mai pot beneficia de reducerile oferite pentru inscrieri timpurii (vezi oferta completa pe site). Preturile pentru hotelurile de 4 stele pornesc de la 25 euro/adult/noapte mic dejun inclus (Green life ski spa resort sau Casa Karina) incepand cu 1 decembrie, iar in perioada sarbatorilor ajung sa se dubleze (vezi oferta completa pe site). Hoteluri recomandate pentru cazare ski Bansko: Astera Bansko, MPM Sport hotel Bansko, Vihren Palace, St George Palce, St Ivan Rilski, toate hotelurile ofera transfer catre partii, cu exceptia celor care se afla langa Gondola (ex: MPM Sport).

Tarife mai mici la serviciile de cazare gasiti in statiunea Pamporovo, iar pentru statiunea de ski Borovets, tarifele sunt cel putin egale cu cele de Bansko, pentru unele perioade chiar mai mari, datorita serviciilor de relaxare oferite in plus. Verificati disponibilitatea si tarifele la sectiunea ,,cazare Bulgaria ski’’ din site, in functie de perioada si de numarul de persoane adulte sau copii, tarifele afisate sunt finale, includ taxele de statiune si reducerile aplicate pentru inscrieri timpurii sau nopti gratuite!

 

Preturi servicii skipass In fiecare dintre statiunile prezentate turistii pot consuma servicii de ski, snowboard ori se pot inscrie la scoli de ski. Rezervate online, aceste servicii beneficiaza de anumite reduceri fata de cele achitate local.

De exemplu, in Borovets, pentru 3 zile de lift pass + servicii de depozitare echipament personal ski, veti achita un 48 euro pentru copii cu varsta intre 7-14 ani, iar pentru un adult un pret de 112 euro.  Pentru 30 euro in plus veti beneficia de echipament (ski+bete+clapari) si de initiere de ski 4 ore/zi cu scoala de ski locala.

In Bansko, tarifele pentru 4 zile, lift pass si ski-uri si bete incluse, costa 85 euro/copil 7-12 ani si 170 euro/adult. Aceste servicii sunt disponibile si pentru 6 zile sau 9 zile!

In Pamporovo, serviciile de lift pass pentru 3 zile costa 44 euro/copil 7-12 ani si 98 euro/adult, iar pentru cei care aleg cazarea in hotelul Orlovets sau Perelik, vor beneficia si de transfer gratuit la ski-lift si o noapte de ski in plus pe nocturna!

*Copii cu varsta sub 6 ani beneficiaza de lift pass gratuit, insotiti de cel putin un adult!!!

Accesibilitate

In oricare dintre statiunile de munte alese pentru vacanta la ski, accesul se face facil cu masina, trenul sau cu avionul. Pentru oricare dintre cele 3 mijloace de transport alese, deplasandu-ne din Romania, toate vor trece prin Sofia, asadar,  distanta fata de statiuni si costul este raportat la Sofia.

Pamporovo – 245 km de Sofia, cost 49 euro/adult dus-intors
Bansko – 175 km de Sofia, cost 35 euro/adult dus-intors
Borovets – 180 km de Sofia, cost 35 euro/adult dus-intors
*cost aproximativ, raportat la minim 6 persoane/transfer  Sofia-hotel-retur.

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.